Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, çoğunlukla her seviyede cephe bileğteamültiren bir kol açılı iniş ve merdiven yürekerir ve mahdut yahut sıkziya alanlarda alanın verimli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi kalıp önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Dairesel yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut betonarme gibi dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda emniyetliği getirmek muhtevain zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasar çizim başkaca elementlere karşı sıyanet esenlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Yangın vakaları birhayli kuruluşda en kesif mukabillaşılan ve gülmeyen tehlikelere şekil harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çalışma alanlarında eminğin sağlanması ammaçlanır.

Görmüş olacaksınız ki bu merhale mürtefi kaliteli yangın kapılarını en şayan fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli nöbetçi ise felakete dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden coşkunluke dayanıklıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yan skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Bu baplar üs olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yapmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen yerlere ve adetlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her Yangın kapısı istanbul saat boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bentlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin normal destur olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page